2012. április 22., vasárnap

Őrület, hogy mik mennek

ebben az országban! De a fővárosunk Budapest sem marad el a nagyszerű ötleteivel.
Igen puffogok, mert felkúrták az agyam, pontosan azok akiknek munkaköri kötelessége lenne, hogy a sportolást az egészséges életmódot támogassák. De nem a nagyságos, nagyseggű, zsíros agyú politikusoknak most az utcai futórendezvények szúrtak szemet. Nem tagadom a profi szervezőknek ez valóban bevételt jelent, hisz ők ebből (is) élnek. Ugyanakkor hány amatőr sportolónak adnak az ilyen rendezvények lehetőséget arra, hogy felmérjék hol tartanak, hogy hasonszőrűekkel találkozzanak, élményeket szerezzenek, inspirációt kapjanak és persze adjanak.
Ha nincs ilyen rendezvény akkor talán mostanra verném a 110 kilót is és II. típusú cukorbetegsében szenvednék, ha ezt nem is az biztos,, hogy hó mint hó költeném a pénzt a vérnyomás gyógyszerre.
Persze lehet futni nem csak versenyen, de a versenyek, a rendezvények adják a sót az ételhez, vagy a desszertet a vacsorához s nem utolsó sorban a motivációt azoknak a gyenge jellemeknek mint amilyen én is vagyok.
Hova tovább faterom is teljesen kiakadva mondta amikor találkoztunk, noha Ő maga soha nem futott egyetlen métert sem ilyen vagy hasonló rendezvényen. Igazából mindig csak a "kárvallott" közlekedők között volt.

Csak azt tudnám hogyan is képzeni a(z általam már nem annyira) tisztelt képviselő testület illetve a beterjesztő amit gondolt. A fejlett nyugati nagyvárosok (és persze fővárosok) mennyit költenek a tömegsportok támogatására (százalékosan) és mennyit szeretett fővárosunk?
Egy ilyen rendezvény miatt keletkezik-e nagyobb dugó, mint egy normális hétköznapon?
És végül: mi a jó veretes, retkes bélféregért nem húzza már ki a fejét a seggéből az ilyen ember?
Ja és MONNYONLE!

uff!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése