2012. június 15., péntek

OFF/ Nyugdíjpénztári panama!

Hát kedves olvasók olyan gyomrost kaptam, hogy a 2 szigetkört is 2:03-on kívül tudtam teljesíteni, mert test-lélek-elme szoros egységet alkot és az elmém most kicsit ki van ütve.
Végül is, mivel a kormányzati döntés ellehetetlenítette az örökös átirányítással a magánnyugdíj pénztári 2 pillért, így ezen erő hatására végül is visszatértem az állami rendszerbe ez év tavaszán.
Az AEGON nyugdíjpénztár ennek hatására bejelentette, hogy megszünteti a magánnyugdíj üzletágát.
több mint 10 éves rendszeres utálás után mégis volt pofájuk 0 ft-os reálhozamot kihozni. Az azért is érdekes, mert évről évre verték a mellüket, hogy infláció feletti hozamot (reál) realizáltak. Ugyan olyan kondíciókkal rendelkező kollégámnak tavaly fél milla környékén fizettek reálhozamot. Nos egy év alatt ezt sikerült eltapsikolni az én számlámról.
Így gyakorlatilag igaza lett Orbánéknak, hogy a nyugdíjpénztárak meglopják az embereket.
Tartsuk szem előtt azt, hogy AEGON a legnagyobb és "legjobban" prosperáló intézmények közé tartozott/tartozik. Mégis hogy lehet az, hogy egy év alatt a 10 évnyi felhalmozott reálhozamot sikerült kinullázni.
Hogy is lehet ez, mikor a megmaradt pénztárak tudtak reálhozamot fizetni.

Nos íme az én összeesküvés elméletem:
Az itt leírtakat (egyenlőre) bizonyítani nem tudom, mert sem eszközöm, sem pedig hatalmam nincs.

K1: Hogyan lehet az, hogy a legnagyobb megmaradt pénztár ilyen rosszul teljesített?
V1: Sehogyan!
K2: Akkor mégis mi történt?
V2: Tulajdonképpen a pénztár azzal a zseniális lépéssel, hogy a kormány bejelentése után úgy döntött, megszünteti (és nem összevonja) a magán-nyugdíjpénztári szolgáltatását, ügyes lehetőséget biztosított a rossz befektetések fájdalom mentes kivezetésére és így a veszteség államra illetve MNYP tagokra való hárítására.
Az történt ugyanis, hogy az cég összes üzletágának befektetési kalapjából könyvelési bravúrral a veszteségesek a MNYP üzletágra lettek könyvelve, így a reálhozamokból lettek azok refinanszírozva.
Ez az aktus amivel a megmaradó üzletágak befektetései sikeresek lettek ellenben az cégnek több hasznot nem hozó MNYP-t még az uccsó pillanatban még jól lehúzták.

Még egy gondolat: Az eddig jól prosperáló, magát így is hirdető üzletág hogy teljesíthetett így alul amikor az idei helyzet jobb volt mint a krízis mélypontján... Nos ezt ki ki találja ki!

Így a tétel áll ... nem fogok belenyugodni ... és minden követ megmozgatok az igazamért...
Aki akar keressen meg.. szövetségben az erő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése