2011. július 18., hétfő

Teliholdkor Fuss Normafa

rendezvényen volt szerencsém futni a Nike Futóklub jóvoltából. De mi is ez a "balhé"? Nos Idén a Futóklubbosok megpróbálnak -mint mindig- újítani valamit. Az tudtuk, hogy a szívügyük a futás és a saját eszközeikkel próbálnak megnyerni ennek minél több embert is. Jól bevált promócióval minden évben másként próbálnak rávenni embereket a futásra. A legnagyobb hazai szponzorált és promotált esemény az ősz elejei nemzetközi Budapest félmaraton -IAAF is jegyzi-. Idén első alkalommal a kezdő futók is megízlelhetik nem csak a "betét" futamokon ennek a nagyszerű rendezvénynek a hangulatát a Fuss Budapest Trio hármas váltóban. Így a félmaratonisták forgatagában már 7 kilométeres futni tudással is el lehet vegyülni. Természetesen akinek ez kevés az próbálkozhat párban és egyéniben is. A trióra való ráhangolódásban korlátozott létszámú FUSS eseményekkel teremti meg a hangulatot a Nike Running Hungary. Jelen esetben a Fuss Normafáról volt szó, ami sorrendben már a harmadik ilyen esemény a Fuss Városliget és Fuss Budavár után. Regisztrálni "könyörgő" levéllel lehet az Utánfutókál s a szerencsések bebocsáttatást nyertek a holdfényes közös futásra. Én is köztük lehettem. A gyülekező 18:30-ra volt meghirdetve a Budapesti Kongresszusi Központ parkolójába, ahol regisztrálás után mindenki megkapta a Nike dryfitt pólóját, kuponjait és lehetősége volt átöltözni, illetve a szokásos futócipő tesztre jelentkeznie.
Kapott ki-ki fluoreszkáló (nem nem most kivételesen nem az a flour) csövecskét attól függően zöldet vagy pirosat, hogy trió csapattag-e vagy sem. Nekem ez kicsit későn esett le, így bezöldültem, noha én gyakorlatilag egyszemélyes csapatban nyomom le a Nike félmaratont. Szépen lassan minden a helyére került és a buszok is indulásra készen álltak a rendőri felvezetésre. Akik mielőtt nekiláttak volna a megbízatásuknak még septiben végigbírságoltak vagy 6 járművet.
Szóval buszokba rendeződve felvezettek bennünket a Normafához, ahol az időjárás már nem volt olyan szép és jó. Konkrétan 20 fok alatti metsző széllel támadott parkolóban várakoztunk több mint fél órácskát a csapatunkkal. Szórványos bemelegítés után a teliholdhoz drakula, zombi, boszorkány, hulla és egyéb jelmezt magukra öltő hangulatlények szerkóit tapserősséggel értékeltük. Néhányan rövid bemelegítő futásra indultunk, mások beszélgettek, élményeket osztottak meg egymással. Lassan forgott az idő kereke, a többség dideregve, ugrándozva várta az indulást. Végre kilencet ütött az óra és a népes társaság neki iramodhatott a "hegynek" fel. Nem volt könnyű a sötétedésben botorkálni gyökereket kerülgetni, köveket átugrálni. A rutinosabbak lévén a tempó nem volt fergeteges, gyönyörködhettek az esti fényeit megvillantó főváros szépségében. Persze nem volt ilyen egyszerű az út! Ugyanmár! Hisz teliholdvolt! És a vérszomjas fenevadak zombik, vérfarkasok támadták a futókat a fák, bokrok és mindenféle tereptárgy mögül. Persze ekkor már a hidegnek nyoma sem volt, mert az emelkedő meghozta a hatását. Ahogy telt az idő egyre jobban szétázódott a társaság és csak reménykedhetünk abban -lévén a végén a létszám ellenőrzés elmaradt-, hogy senki nem vált az éji bestiák martalékává.
Feljutottunk a Libegő felső állomásához, ahonnan egy erősebb kaptatót kellett legyűrni az Erzsébet kilátónál felállított célterületig. Sokaknak ez kicsit erősnek bizonyult, de kérem úgy jó, ha változatos a futás. A célban már várt minket a felállított bulisátor, szendó + ücsi. Lassacskán az utolsó ember is megérkezett és kezdetét vette a fergeteg parti. Nem is akármilyen produkció részesei lehettünk, mert a Thriller mixére a zombik táncában vehettünk részt. Volt tombola, ahol a kis díjak elsőre, a fődíj sok bablevessel tarkítva kelt csak el. És a mulattság nem állt meg, szólt a zene, táncolt a futónép, jelezvén a futás megszállottjai bulizni is tudnak, nem is akárhogyan ám. A megfáradt Normafásokat a buszok az éjszaka folyamán folyamatosan szállították vissza a BAH csomópontra. Volt olyan is aki futva fejezte be a kis kiruccanást, mert nem várt a buszra, vagy csak kevés volt a három és fél kilométer. Mivel nekem csomagom volt és nem készültem esti futásra -nem voltam kivilágítva-, így busszal csordogáltam vissza a holdfényes éjszakában a kiindulási pontra.
Mindent egybe véve nagyon helyre is futóparty jött össze, köszönet és hála a szervezésért, igazán 5letgazdag volt a helyszín választása miként a lebonyolítás is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése